mandag 20. oktober 2008

Vellykket helgetur






Helgeturen til Brudevoll gard i Ørsta ble veldig trivelig og fin. Vi møttes ved overnattingshyttene lørdag formiddag og dro i samlet tropp til skytebanen mellom Volda og Ørsta. Der startet turen - bestigning av Helgehornet (623 m.o.h.). En ca 3 km lang tur til toppen, men strabasiøs nok med ganske bratte partier innimellom. Vi fikk opp dampen, men den kalde vinden etterhvert som vi nærmet oss toppen sørget for å kjøle oss ned ;-) Sola skinte, og utsikten ble bare flottere og flottere jo høyere opp vi kom. På toppen ruslet vi litt nedenfor toppen på andre sida for å raste, der var det vindstille og nydelig vær!

Så gikk turen tilbake til Brudevoll der vi slappet av litt og fyrte i ovnen før middagen ble tilberedt. Hyggelig måltid med god stemning. Vi avsluttet kvelden i den gamle røykstova på gården - et nydelig restaurert gammelt gårdshus med fyr på grua og parafinlamper til belysning. En kjempehyggelig tur der vi ble godt kjent med hverandre.

Neste dag var ikke værgudene med oss, så det ble bare en liten rusletur før ferden gikk tilbake til byen. Men dommen var klar: herved er en tradisjon innført: Høstsamling i form av overnattingstur og fjelltur! Og neste gang vil vi ha med mange flere, vi er faktisk 45 medlemmer nå!

Ingen kommentarer: